Klauteren en klimmen over obstakels en dwars door de binnenstad

Op maandag 22 april -tweede paasdag- staan er ‘s ochtends op het Eemplein zo’n duizend sportieve Amersfoorters klaar voor een hardloopwedstrijd dwars door de binnenstad en over negen opblaasobstakels. Het is de tweede editie van dit sportieve Amersfoortse evenement. Volgens organisator Mik Borsten was het vorig jaar goed te zien dat de Obstaclerun Amersfoort één groot familiefeest is. “Je zag ouders mét hun kinderen samen de obstakels beklimmen. Maar ook groepen vrienden. Iedereen had zo veel lol! Met alles wat we aan muziek gaan programmeren bij de obstakels wordt het dit jaar ook echt weer tof!”

Het parcours van de tweede Obstaclerun Amersfoort voert de deelnemers over 9 opblaasobstakels en gaat via de Hooglandsedijk, de Appelmarkt, Hof en Lieve Vrouwekerkhof naar de finish (hier is ook de start) op het Eemplein. “Vorig jaar was er door ons een heus opblaas-doolhof als laatste hindernis neergezet. Dit jaar worden de deelnemers verrast met een nieuwe hindernis: een “tobbedansbaan”! Je beklimt een helling, vervolgens glij je over een waterbaan naar beneden en daar in de tobbe hangt een bel. Als je die laat rinkelen ben je gefinisht. Tja, helemaal droog blijf je daar dus niet!”

Deelnemers kunnen meedoen aan een run over tweeëneenhalve kilometer of vier kilometer, met onderweg zo’n negen obstakels. “We zien graag dat iedereen kan meedoen en hebben de kosten voor deelname zo laag mogelijk gemaakt”, zegt Mik Borsten. “De korte run kost maar 12 Euro, de 4 kilometer 15 Euro. Als je een ook een Obstaclerun T-shirt (€ 9,00) of medaille (€ 2,00) wilt, kan je die meteen bij je inschrijving mee bestellen.”