Klauteren en klimmen over obstakels en dwars door de binnenstad

Op maandag 13 april -tweede paasdag- staan er ‘s ochtends op het Eemplein zo’n duizend sportieve Amersfoorters klaar voor een hardloopwedstrijd dwars door de binnenstad en over negen opblaasobstakels. Het is de derde editie van dit sportieve Amersfoortse evenement. Volgens organisator Mik Borsten was het bij voorgaande edities goed te zien dat de Obstaclerun Amersfoort één groot familiefeest is. “Je ziet ouders mét hun kinderen samen de obstakels beklimmen. Maar ook groepen vrienden. Iedereen heeft zo veel lol! Met alles wat we aan muziek gaan programmeren bij de obstakels wordt het dit jaar op 2e paasdag ook echt weer tof!”

Het parcours van de derde Obstaclerun Amersfoort voert de deelnemers over 9 opblaasobstakels en gaat via de Hooglandsedijk, de Appelmarkt, Hof en Lieve Vrouwekerkhof naar de finis op het Eemplein (hier is ook de start). “In het eerste jaar hadden we hier een opblaas-doolhof als laatste hindernis neergezet. Afgelopen jaar zijn de deelnemers verrast met een nieuwe hindernis: een ‘tobbedansbaan’ Je beklimt een helling, vervolgens glij je over een waterbaan naar beneden. Er werd massaal gebruik van gemaakt. Kinderen wilden steeds opnieuw.”

Deelnemers kunnen meedoen aan een run over tweeëneenhalve kilometer of vier kilometer, met onderweg zo’n negen obstakels. “We zien graag dat iedereen kan meedoen en hebben de kosten voor deelname zo laag mogelijk gemaakt”, zegt Mik Borsten. “De korte run kost maar 15 Euro, de 4 kilometer 17 Euro. Als je een ook een Obstaclerun T-shirt (€ 12,00) of medaille (€ 3,00) wilt, kan je die meteen bij je inschrijving mee bestellen.”