Corona protocol

De ObstacleRun Amersfoort heeft voor de 4e editie op zondag 4 juli 2021 een aantal maatregelen opgesteld voor een zo veilige mogelijke deelname aan het evenement (let op: de regels van de overheid met betrekking tot het organiseren van sportevenementen kunnen wijzigen). M.b.t. corona zie ook punt 3.6 van onze deelnemersvoorwaarden.

Maximaal aantal deelnemers 800
Door het maximaal aantal deelnemers vast te stellen op 800 kan de tijd tussen de startgroepen verruimd worden waardoor minder deelnemers tegelijk over de obstakels gaan.

Tijd tussen de startgroepen 10 minuten
De tijd tussen de starts van de groepen (max. 30 personen) is 10 minuten. Per groep van 30 start vervolgens elke 30 seconden een familie/vrienden- groep of twee partners.

Twee rijen startvakken op 1,5 meter
De familie-/vriendengroepen/partners van een 10-minuten startgroep stellen zich op in aangegeven vakken met 1,5 meter tussenruimte. Er zijn twee rijen met 1,5 meter vakken. Elke minuut schuiven een groepje een 1,5 meter vak op, en elke minuut start een familie-/vriendengroep/partners uit de linker- of rechterrij.

Ontsmettende spray bij elk obstakel
Als je aankomt bij een obstakel staan -links en rechts- voor het obstakel medewerkers met een ontsmettende spray. Je laat je handen sprayen door de medewerker en wacht vervolgens op het signaal van de begeleiders om het obstakel te beklimmen. Bij het verlaten van het obstakel kun je gelijk doorlopen/rennen naar het volgende obstakel en herhaalt de procedure zich.

Verkouden of koorts? Doe dan niet mee!

EHBO-medewerkers bij elk obstakel
Bij elk obstakel zijn EHBO medewerkers aanwezig voor de normale eerste hulp bij bijvoorbeeld schaafwonden, kneuzingen of andere blessures.

Met bovenstaande maatregelen hopen wij voor iedereen een zo veilig mogelijke vierde editie van de ObstacleRun Amersfoort te kunnen organiseren:)