Bereikbaarheid wijken

Op maandag 22 april wordt de Obstaclerun Amersfoort georganiseerd, een sportief hardloop evenement met een parcours door het Gildekwartier, Jeruzalem/Jericho en de binnenstad over opblaasobstakels. Hierbij informeren wij u over de bereikbaarheid. De organisatie verwacht naar schatting ongeveer 1.000 deelnemers aan de start over de beide afstanden (2,5 en 4 km). Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar.

De organisatie heeft in samenspraak met de gemeente, die voor het evenement een vergunning heeft verleend, gekozen voor een parcours dat start bij de fietsersbrug aan de Kleine Koppel (Eemplein), en loopt via het de Schutspatroon naar de Hooglandsedijk, via de Meesterproef naar de Grote Koppel, over het Grote Spui, door een deel van de Muurhuizen, over de Hof, langs de Korte Gracht en via de Breestraat naar het Kleine Spui, met finish op het Eemplein.

Veiligheid staat voorop
Om het loopevenement veilig en ordelijk te laten verlopen, is een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk. In nauw overleg met de gemeente Amersfoort en de politie eenheid Midden Nederland, heeft de organisatie de maatregelen zo efficiƫnt en doeltreffend mogelijk ingesteld.

Afsluitingen op 22 april
Enkele straten in het Gildekwartier en Jeruzalem/Jericho zijn tussen 10.00 en 13.00 uur tijdelijk geheel of gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer. Het gaat hier om Grote Koppel, Schutspatroon, Groeneveld, Hooglandsedijk en de Meesterproef. Woont u in het Gildekwartier, Jeruzalem/Jericho of aan de Koppel? Houd dan rekening met enige vertraging als u ergens heen moet. Parkeer uw auto desnoods buiten de route, zodat u makkelijk weg kunt komen.

Enkele straten in de binnenstad zijn tussen 10.00 en 14.00 uur geheel of gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer. Het gaat hier om het Grote Spui, de Nieuweweg, de Muurhuizen (tussen de Nieuweweg en de Kerkstraat), de Langegracht en de Kortegracht (tussen de Torengang en de Muurhuizen), de Muurhuizen (tussen Kortegracht en Scherbierstraat), de Breestraat, en het Kleine Spui. Woont u in de binnenstad? Houd dan rekening met enige vertraging als u ergens heen moet. Parkeer uw auto desnoods buiten de route, zodat u makkelijk weg kunt komen.

Naar verwachting zijn alle straten in de binnenstad vanaf 15.00 uur weer bereikbaar (enige verkeershinder is dan nog mogelijk in verband met afbouw obstakels).