Corona protocol

De Obstaclerun Amersfoort heeft voor zondag 20 september een aantal maatregelen opgesteld voor een zo veilige mogelijke deelname aan het evenement (de definitieve regels van de overheid met betrekking tot het organiseren van sportevenementen -na 1 september- zijn op dit moment nog niet bekend).

Verlaging van het maximaal aantal deelnemers naar 700
Door het maximaal aantal deelnemers te verlagen naar 700 (was 1.000) kan de tijd tussen de startgroepen verruimd worden waardoor er minder deelnemers tegelijk over de obstakels gaan.

Tijd tussen de startgroepen naar 10 minuten
De tijd tussen de starts van de groepen (max. 30 personen) is 10 minuten. Per groep van 30 start vervolgens elke 30 seconden een familie/vrienden- groep of twee partners.

Twee rijen startvakken met 1,5 meter tussenruimte
De familie-/vriendengroepen/partners van een 10-minuten startgroep stellen zich op in aangegeven vakken met 1,5 meter tussenruimte. Er zijn twee rijen met 1,5 meter vakken. Elke minuut schuiven een groepje een 1,5 meter vak op, en elke minuut start een familie-/vriendengroep/partners uit de linker- of rechterrij.

Ontsmettende spray bij toegang elk obstakel
Als je aankomt bij een obstakel staan -links en rechts- voor het obstakel medewerkers met een ontsmettende spray. Je laat je handen sprayen door de medewerker en wacht vervolgens op het signaal van de begeleiders om het obstakel te beklimmen. Bij het verlaten van het obstakel kun je gelijk doorlopen/rennen naar het volgende obstakel en herhaalt de procedure zich.

Ben je verkouden of heb je koorts? Doe dan niet mee!
Ben je 70 jaar of ouder? Heb je flink overgewicht? Dan loop je extra kans op complicaties bij eventuele besmetting met het Corona virus. Wij adviseren je dan niet deel te nemen.

EHBO-medewerkers bij elk obstakel
Bij elk obstakel zijn EHBO medewerkers aanwezig voor de normale eerste hulp bij bijvoorbeeld schaafwonden, kneuzingen of andere blessures.

Met bovenstaande maatregelen hopen wij voor iedereen een zo veilig mogelijke derde editie van de Obstaclerun Amersfoort te kunnen organiseren:)